ميروووو صاحبة المنتدى
عدد المساهمات : 829 تاريخ التسجيل : 22/07/2011
| موضوع: فراخ بانيه بالزبادى والزعفران الإثنين فبراير 04, 2013 9:22 pm | |
|
فراخ بانيه بالزبادى والزعفران المقادير:
- 1/ 2 كيلوفراخ بانيه
- ملعقة صغيرة زعفران
- ملح وفلفل أسود وكمون
- ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
- ملعقة صغيرة ثوم مفروم
- ملعقة صغيرة بصل مفروم
- ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
- ملعقة صغيرة زيت زيتون
- كوب ماء (وممكن تستخدمي ماء الورد)
- كوب زبادي
الطريقة: 1- اعملي فتحات صغيرة في الفراخ، وحطّي كل قطعة بين ورقتين زبدة، ودقّيهم كويس. 2- اخلطي الزعفران مع المية، والزبادي، والملح، والفلفل، والكمون، والكزبرة، والبصل، والثوم، والفلفل الأحمر، وزيت الزيتون. 3- تبّلي قطع الفراخ بالتتبيلة دي، وحطيهم في طبق غويط، وغطّيه كويس، وشيليه في الثلاجة لمدة ساعتين أو أكثر علشان الفراخ تتشرب بالتتبيلة. 4- رُصّي الفراخ في صينية ودخّليها الفرن، وسيبيها لغاية ما تستوي وممكن تشغّلي شواية الفرن علشان الفراخ تاخد لون الشوي.. وبالهنا والشفا. | |
|